Galleri

Högklassig konst och konsthantverk

En fest för synsinnet

2019

Det var en gång ett hönshus men blev sedan förvandlat till sommarboende under några år. Sedan har det varit musikstudio, diskotek, festlokal och nu förvandlat till galleri.

2017 års galleri bjöd på enastående hantverk från betydande brodöser från Täcklebo Broderiakademi. Eva Wennroth, Gunilla Sjöström, Ingela Bertilson , Yvonne Bäckberg och Barbro Särnsjö. Och det finns inga gränser för fantasin för denna grupp.

 Barbro Sundh visade avsevärda akvareller med landskapsmotiv.

2018 bjöd på berömda bronser av Thord Tamming ömsom varsamt avbildande ömsom provocerande.

En ardennerhäst i mindre skala visades upp i all sin kraftfullhet. Gjutna porthandtag med djurmotiv prydde en vägg och en av Thord senare projekt med rodellhundar som ifrågasätter mångas uppfattning av verkligheten.

Thord bjöd också frikostigt med sig av sin kunskap om hur bronstillverkning går till och många av oss gick därifrån med nya vyer på världen.

Ella Leino visade sina fina finska dockor och uttrycksfulla målningar. Ella Leino, som är göteborgare men som kommer från norra Finland och ofta använder material som hon tagit med sig från sin hemby, ställde ut flera av de här föremålen på Strandverket i Marstrand 2017, men vi hade förmånen att få se fler av hennes produktion.

Barbro Särnsjö visade ett underbart verk hon gjort med japansk boroteknik.

Markéta Schätzovás visade sin uttryckfulla keramik för första gången på vår festival. Annars kan man se och köpa hennes konsthantverk på Vävra keramik. Och återigen begåvades vi med Barbro Sundhs varliga akvareller.

e

            Verklig konst

Det är flera konstnärer och konsthantverkare som visat upp sina verk under festivalerna 2017 och 2018. Sommaren 2018 visade Thord Tamming som bor och verkar i Vävra berg upp flera av sina verk i brons. Thord var också på plats och berättade om bronsgjutningskonsten.

Mer bilder kommer efterhand